Toimitukseen tuli äskettäin puhelinsoitto Jaakko Linnalta, Sievistä käsin toimivan kuljetusliike Jolavi Oy:n toimitusjohtajalta. Hän kertoi yrityksen rekkaa kohti heitetyn useita lumi- ja jääpaakkuja valtatien varalaskupaikan eteläpään kohdalla torstai-iltana 17.2. Paakut olivat osuneet pohjoiseen matkalla olleen rekka-auton tuulilasiin, puskuriin ja lokasuojaan.

Kello oli tapahtuma-aikana 22.00. Sää oli huono, mutta kuljettaja oli ehtinyt havaita, että tekijöinä oli 5–10 nuoren muodostama joukko. Iältään arviolta 10–15-vuotiaiden nuorten heittämät paakut olivat rikkoneet tuulilasin siten, että se pitää vaihtaa.

Linna muistuttaa, että äkkiarvaamatta tuulilasiin rysähtävä möykky lunta tai jäätä voi aiheuttaa vakavan liikenneonnettomuuden. Onneksi tässä tapauksessa kuljettaja säilytti tilanteen hallinnan.

– Nuoret olivat ilmeisesti aivan tien reunassa, ehkä meluvallin sivussa. Tuohon aikaan oli pimeää ja huono näkyväisyys. Jos he olisivat horjahtaneet tielle, niin hengenvaara olisi ollut ilmeinen. Kuulun rekkamiesten Facebook-ryhmään, ja siellä kerrottiin, että lunta oli heitetty rekkojen päälle vielä noin kello 23.30, eli 1,5 tuntia meille tapahtuneen jälkeenkin, kertoo Linna.

Lisäksi rahapuoli ei yrittäjää naurata. Vaikka vakuutus korvaa tuulilasin, omavastuu on kuluerä.

Joutsan poliisista vahvistetaan, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Jolavi Oy:n rekan tuulilasi meni vaihtoon, koska joukko nuoria heitti valtatien sivusta jääpaakun ajoneuvoyhdistelmää kohti varalaskupaikan eteläpäässä 17.2. Kuva: Jaakko Linna.

Tagged with →