Joutsalaiset Tomi Vanhatalo ja Tuomo Hietala ottivat luokkavoiton Savonlinnassa 19.2. ajetussa Historic Rally Trophyn toisessa osakilpailussa. Vanhatalo ja kartturinsa Hietala olivat Opel Asconalla nopein autokunta luokissa 1–18 eli ilman nuottia ajetuissa luokissa.

Kilpailu koostui neljästä erikoiskokeesta, joiden yhteispituus oli 73 kilometriä. Vanhatalon ja Hietalan kokonaisaika erikoiskokeilla oli 48:09,9. Eroa toiseksi tulleeseen oli 43,4 sekuntia.

–Kakkos-ek:n jälkeisellä tauolla luettiin tuloksia hieman hämillään, kun johto oli 25 sekuntia. Kolmos-ek menikin yliyrityksen vuoksi huonosti. Viimeisellä 25-kilometrisellä nelos-ek:lla saatiin puolen välin kohdalla taas juonesta kiinni, kertoo Vanhatalo.

Historic Rally Trophy on vanhoilla nostalgisilla ralliautoilla ajettava rallisarja. Sarjan sääntöjen mukaan historic-ralliautoiksi hyväksytään tällä hetkellä ennen vuotta 1991 luokitellut autot.

Tämänvuotisen Historic Rally Trophyn kolmas osakilpailu ajetaan toukokuussa Kotkan ympäristössä.

Tarja Kuikka

Kuvassa Tomi Vanhatalo ja Raimo Vanhatalo LapWall-rallin erikoiskokeella Leivonmäellä 12.2.2022. Kuva: JS Arkisto / Tarja Kuikka

Tagged with →