Viime viikolla julkistettiin suoranainen uutispommi. Kyse on suuresta liiketoimintakaupasta, jossa SVL Groupin emoyhtiö Suomen Vesileikkaus Oy osti A. Reposen putkileikkausliiketoiminnan.

Kauppa merkitsee hyviä uutisia usealla tavalla. Uusi toimija tulee vuokralle Joutsaan ja Reposen halliin jatkaen ison putkilaserin leikkaustoimintaa samoissa tiloissa. Kumpikin yritys, niin Suomen Vesileikkaus kuin A. Reponenkin, pääsee hyödyntämään yhteisvaikutuksen etuja täysimääräisesti.

Liiketoimintakauppa tuo käytännössä uuden ja ison firman Joutsaan, ja tänne keskitetään kokonaisen yhtiöryhmän putkileikkaustoiminnot. Luvassa on investointeja muun muassa yhteen laserleikkauslaitteeseen, ja myös kylmää tilaa tarvittaisiin lisää varastointia varten.

Mikäli suunnitelmat etenevät suotuisasti, työvuorojen lisääminen, tukitoiminnat, varastointi, toimihenkilöpuoli ja markkinointi tarvitsevat noin tusinan verran lisää työntekijöitä. Ihan viime ajoilta ei vastaavaa ryöpsähdystä uusien työpaikkojen määrässä muisteta. Mahdollisimman moni heistä on saatava asettumaan Joutsan palveluita käyttämään. Yritysten menestyminen tuottaa myönteisiä välillisiä vaikutuksia monin tavoin.

Janne Airaksinen

Tagged with →