Joutsan kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina. Eniten keskustelutti tarkastuslautakunnan puheenjohtajan eroilmoituksen käsittely. Lautakunnan puheenjohtaja Kalle Willman (kok.) oli pyytänyt eroa tästä tehtävästä, sillä hän koki menettäneensä Joutsan valtuuston enemmistön luottamuksen. Sen lisäksi hän halusi eroa myös tarkastuslautakunnan jäsenyydestä perustellen tätä muun muassa korkealla iällään.

Valtuusto päätti eroamisasiat Willmanin tahtomalla tavalla. Uudeksi jäseneksi lautakuntaan nousi Timo Hännikäinen (kok.). Puheenjohtajaksi puolestaan valittiin Eero Peltoniemi (sd.) ja varapuheenjohtajaksi Juha Järvinen (ps.).

Valtuuston kokousta värittivät moneen kertaan valtuutettu Willmanin esittämät näkemykset päätöksenteon oikeellisuudesta. Tämä synnytti varsin polveilevaa keskustelua.

Kokouksessa hyväksyttiin kaavoituskatsaus 2021 sekä Joutsan selvitys Keski-Suomen hyvinvointialueelle.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Valtuutettu Kalle Willman (kok.) sai tahtomansa erot niin tarkastuslautakunnan puheenjohtajuudesta kuin sen jäsenyydestäkin maanantain valtuuston kokouksessa.