Joutsan hyvinvointi- ja sivistyslautakunta valitsi joulukuun kokouksessa vuoden paikalliset urheilu- ja liikuntateot, mutta varsinainen palkitsemistilaisuus päästiin pitämään tämän vuoden ystävänpäivänä. Joutsassa on jo useamman vuoden ajan valittu molempia tekoja yhdistysten antamien esitysten pohjalta.

Viime vuoden liikuntatekona lautakunta päätti esitysten perusteella palkita Joutsan harrastamisen mallin. Noin vajaa 100 koululaista Joutsan yhtenäiskoulussa ja Kurkiauran koulussa on osallistunut maksuttomaan ja monipuoliseen kerhotarjontaan.

Urheilutekona lautakunta päätti palkita Henry Ollilan, joka sijoittui elokuussa järjestetyissä Suomen vahvin mies- kilpailussa toiseksi. Ollila paransi sijoitustaan edellisvuodesta yhdellä sijalla.

Lisäksi lautakunta päätti palkita stipendein nuoret urheilijat Benedict Seppälän sekä Veera Reposen. Seppälä voitti viime elokuussa yleisurheilun 14–15-vuotiaiden nuorten SM-kilpailuissa kultaa pituudessa ja keihäässä. Reponen sijoittui SM-kilpailussa pronssille 100 metrin juoksussa.

 Jonna Keihäsniemi

Kuvassa harrastamisen mallin puolesta kunniakirjan vastaanottanut harrastekoordinaattori Jonna Keihäsniemi (vas.), stipendeillä palkitut nuoret urheilijat Veera Reponen ja Benedict Seppälä, sekä kunniakirjalla palkittu Henry Ollila.