Joutsalainen A. Reponen Oy ja SVL Groupin emoyhtiö Suomen Vesileikkaus Oy ovat 15.2.2022 tehneet liiketoimintakaupan, jossa A. Reponen Oy:n putkileikkausliiketoiminta siirtyy osaksi Suomen Vesileikkaus Oy:n aihiovalmistuksen kokonaisuutta. Kyse on Reposen uuden hallin isosta putkilaserlaitteesta.

Kaupalla vahvistetaan Suomen Vesileikkauksen putkileikkausliiketoimintaa isomman kokoluokan putkien, muotorautojen ja palkkien laserleikkauspalveluilla. Yhteistyö A. Reposen kanssa mahdollistaa putkien ja profiilien taivutukset ja muut jälkityöstöpalvelut kilpailukykyisesti.

Suomen Vesileikkaus jatkaa putkilaserleikkaustoimintaa samoissa tiloissa A. Reposen teräsrakentamispalveluiden kanssa Joutsassa. Putkileikkausliiketoimintaa tullaan kehittämään uusilla koneinvestoinneilla ja uutta henkilökuntaa rekrytoimalla.

A. Reponen tulee vahvistamaan sopimusalihankinnan, projektitoimitusten, konttirakenteiden ja asennuspalveluiden tarjontaa, tukeutuen esivalmisteissa Suomen Vesileikkauksen aihionvalmistuksen vahvaan osaamiseen. A. Reponen keskittyy liiketoiminnassaan kokonaistoimituksiin ja vahvistaa laajaa palvelutarjontaansa jokaiselle asiakassektorilleen.

A. Reponen Oy on vuonna 1978 aloittanut metalli- ja teräsrakenteita tarjoava kokonaistoimittaja, jonka liiketoiminta käsittää sopimusalihankintaa, projektitoimituksia, konttirakenteita ja asennuspalveluja. A. Reposen nykyaikaiset 4000 m2:n tuotantotilat sijaitsevat Karimäessä, Nelostien varrella. Yritys työllistää 22 omalla palkkalistalla olevaa henkilöä plus 10 vuokramiestä. Liikevaihto edellisellä päättyneellä tilikaudella oli 4,1 miljoonaa euroa.

– Sopimusta on neuvoteltu 3 vuoden ajan, sillä viivästyksiä tuli muun muassa koronan markkinoille aiheuttamasta epävarmuudesta. Kaupan myötä 3 putkilaserin kanssa työskennellyttä henkilöä siirtyy SVL Groupin palkkalistoille, kertoo toimitusjohtaja Jari Reponen A. Reponen Oy:ltä.

Keuruulainen Suomen Vesileikkaus Oy on vuonna 2000 perustettu metalliteollisuuden aihiotoimittaja, osa SVL Groupin levy- ja putkiaihioiden leikkaamiseen ja aihioiden jatkojalostamiseen keskittynyttä yritysryhmää. SVL Group työllistää noin 150 henkeä, jonka liikevaihto kuluvalla tilikaudella on noin 50 miljoonaa euroa.

SVL Groupin neljä toimipistettä sijaitsevat Keuruulla ja Haapamäellä (Suomen Vesileikkaus), Tampereella (Avemet) ja Riihimäellä (Prolaser). Yhdessä tytäryhtiöiden Avemet Oy:n ja Prolaser Oy:n kanssa Suomen Vesileikkaus Oy muodostaa monipuolisen kokonaisuuden, joka toimittaa vuositasolla asiakkailleen yli 18.000 tonnia terästä ja alumiinia jalostettuna sovittuun valmiusasteeseen.

Liiketoimintakauppa tuo SVL Groupille uuden toimipisteen Joutsaan, johon yhtiöryhmä keskittää putkileikkaustoimintonsa. Joutsan toimipiste tulee työllistämään investointien jälkeen noin 12 henkilöä.

Suomen Vesileikkaus Oy:n toimitusjohtaja Jori Antila on tyytyväinen toteutuneeseen kauppaan, jonka hän sanoo hyödyttävän kumpaakin osapuolta. SVL Groupin vahvuuksiksi hän mainitsee muun muassa 20 hengen myyntiorganisaation ja laajan asiakaskunnan.

– Meille tulee vuokralle noin puolet Reposen hallista, ja aiomme investoida siihen pienemmälle putkikoolle soveltuvan laserleikkauslaitteen. Suunnitelmissa on toteuttaa investointi kuluvan vuoden aikana, toteaa toimitusjohtaja Antila.

Kaavaillun tulevaisuuden toteutuessa lisää väkeä tarvitaan työvuorojen määrän lisäämiseen, tukitoimintaan, varastopuolelle, toimihenkilöihin sekä markkinointiin. Antila kertoo, että toiminnan kasvattaminen vaatii myös lisää kylmää varastotilaa.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Putkilaservastaava Kalle Kiesilän ja toimitusjohtaja Jari Reposen takana näkyy osa isosta putkilaserlaitteesta, josta liiketoimintakaupassa on kyse.

EDIT: lisätty kello 11.26 toimitusjohtaja Jori Antilan kommentit sekä maininta Suomen Vesileikkaus Oy:n kotipaikasta.