JoSePa ei onnistunut kaapimaan pinnaakaan viikonlopun peleistä Futsal-Liigassa. Lauantain kotipeli ToPV:tä vastaan oli suorastaan murheellinen, eikä 3–10 (1–7) tappiossa ole juuri selittelemistä. Sunnuntain peli vieraissa MadMaxia vastaan oli jo paljon parempi, muuta runsaista tekopaikoista huolimatta numerot olivat isännille 5–0 (0–0).

JoSePalla oli runsaasti aikaa viimeistellä kuntoaan juuri näitä pelejä varten, mutta pari viikkoa ennen h-hetkeä alkoi sairastupa taas täyttyä, eikä JoSePan rosteri kestä esim. molempien vakio pohjapelaajien (Tarkko Savela ja Jarkko Kosunen) menetystä. Tämä näkyi erityisesti lauantaina, missä JoSePa oli koko pelin ajan askeleen, ehkä jopa kolme askelta jäljessä. Nopea avausmaali loi hiukan uskoa paremmasta, mutta pelin rytmittäminen oli läpi ottelun vaikeaa, ja peli oli enemmän selviytymistä kuin kunnon Futsalia JoSePan puolella. Maininnan arvoista oli Elmeri Linneran kaksi maalisyöttöä ja Aki Miettisen kaksi maalia.

Sunnuntaina Valkeakoskella JoSePan esitys oli jo paljon ryhdikkäämpi, ja ensimmäisen jakson perusteella peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Molemmat maalivahdit MadMaxin Viktor Jansson ja JoSePan Niko Rantanen olivat kuitenkin vireessä. Toisen jakson puolessa välissä ketsuppipullo poksahti kuitenkin JoSePan päässä ja kotijoukkue mätti nopeaan tahtiin viisi maalia, ja pelitapahtumiin nähden varsin rumat numerot olivat taululla.

JoSePalla alkaa olla sarjan hännillä aika tukalat oltavat, kuten viime keväänäkin. Silloin saatiin loistava kevät, joka toi JoSePan kuiville, nyt olisi samanlainen tilauksessa. Urakkaa vaikeuttaa jatkuva veivaaminen kokoonpanon kanssa, sydän kylmänä valmennus joutuu kyttäämään tietoja sairastuvalta. Kokoonpanon ja pelipaikkojen vaihtelu aiheuttaa kylmääviä virheputkia, kuten lauantaina. Valmennus on tilanteen edessä pinteessä, kun kokoonpano on kuitenkin aika kapea, ja pelaajia tippuu rivistä juuri ennen ottelua.

Vielä on siis kevättä jäljellä. JoSePan loppuohjelma ei ole helppo, kun sarjan kärkinelikosta kolme tulee maaliskuussa Joutsaan, ja tärkeimmät vastustajat kohdataan samassa kuussa tuplaviikonloppuna vieraissa.

Mikko Paappanen, JoSePa: – Viikonloppuna pelattiin 30/60 minuuttia hyvää futsalia, lauantaina 2 ja sunnuntaina 28 minuuttia. Liikaa joudutaan antaa tasoitusta poissaolojen takia, ja puolivaloilla ei tässä sarjassa pärjätä kellekään, varsinkin peli Torniota vastaan oli kova pettymys. Linnera ja Korhonen pelasivat ihan ok pelit. Olemme kyllä esitysten valossa ihan oikeassa päässä sarjataulukkoa, mutta kaikin keinoin täältä yritetään nousta.

Petri Hentinen

Tagged with →