Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tiistaina kumoavansa yleisötilaisuuksia sekä yleisiä kokouksia koskevan kokoontumisrajoituksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Avin tekemä päätös astuu voimaan välittömästi.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva rajoitus pysyy voimassa 20. helmikuuta asti. Asiakas- ja yleisötiloiksi luetaan muun muassa kaupat, urheilutilat, kirjastot ja teatterit. Näissä tiloissa toiminta tulee toteuttaa niin, että osallistujien ja seurueiden väliset lähikontaktit voidaan minimoida esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskien käyttöä, asiakasmäärän rajoittamisella sekä asiakaspaikkojen väljemmällä sijoittelulla. Toimenpiteet, joilla lähikontaktin aiheuttamia tartunnan riskejä ehkäistään, tulee listata kirjalliseen suunnitelmaan. Suunnitelman pitää olla tilassa esillä osallistujille sekä asiakkaille.

 Jonna Keihäsniemi