Joutsan Pommin Suvi Minkkisen matka Pekingin olympialaisissa alkoi lauantaina ampumahiihdon sekaviestin avausosuudella. Minkkinen ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti. Vaikka ampuminen sujui mallikkaasti, ei hiihtoladulla suksi kulkenut samaan malliin.

Vain muutamaa päivää ennen avauskisaansa kisapaikalle Zhangjiakoukiin saapuneella Minkkisellä oli ongelmia korkean ilmanalan kanssa. Minkkinen kertoi kilpailun jälkeen, että lihakset eivät saaneet kunnolla happea.

Minkkinen saapui vaihtoon sijalla 13, reilut kaksi minuuttia kärjelle jääneenä. Suomen joukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo sijoittui lopulta yhdenneksitoista.

Minkkisen oli tarkoitus osallistua ensimmäiseen henkilökohtaiseen kilpailuunsa olympialaisissa tänään, mutta terveyssyistä hän jätti starttaamatta naisten 15 kilometrin normaalimatkalle. Minkkisellä ei kuitenkaan ole koronatartuntaa.

Jonna Keihäsniemi