Leivonmäkeläinen laulaja-lauluntekijä Eva Vikman on voittanut valtakunnallisen, korkeatasoisen Loistava Iskelmä sävellys- ja sanoituskilpailun. Hopeaa puolestaan tuli niin ikään tasokkaasta Loistava Laulaja-laulukilpailusta. Molemmat kilpailut käytiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna Vääksyssä, tapahtumahotelli Tallukassa.

Vikman voitti omilla taustoilla käydyn Loistava Iskelmä-finaalin säveltämällään ja sanoittamallaan kappaleella Aamuun asti aikaa. Kappaleen sovituksen Vikman on tehnyt yhteistyössä jazzpianisti Lassi Kouvon kanssa. Voittokappaleen taustanauhalla soittaa Vikmanin jazzkokoonpano, Kouvon lisäksi basisti Ilkka Hanski sekä rumpali Eki Vikman.

Loistava Iskelmä on avoin, valtakunnallinen ja tasokas sävellys- ja sanoituskilpailu, jonka tavoitteena on edistää sekä tukea suomalaista musiikintekoa. Kilpailuun osallistui suuri teosmäärä, josta tuomaristo valitsi jatkoon kahdeksan parasta. Näistä kolme ylsi finaaliin ja kaikki kappaleet olivat ennen julkaisemattomia.

Puolestaan Loistava Laulaja-kilpailussa Vikman ylsi kaksintaisteluihin finaalikarsinnasta Epävireiset sydämet tulkinnallaan 18–44-vuotiaiden naisten sarjassa. Loistofinaalissa Vikman esitti kappaleet Mustat silmät sekä sarjan pakollisen Niin se käy.

Loistava Laulaja on valtakunnallinen ja kovatasoinen laulukilpailu, jossa etsitään loistavia laulajia ammattilaisista koostuvan tuomariston voimin. Alkukilpailuun tuli tänä vuonna ennätysmäärä osanottajia, joista 183 eteni puolivälieriin. Seitsenvaiheinen kilpailu huipentui Tallukassa käytyyn Loistofinaaliin, jossa mukana oli enää kaksi kustakin sarjasta.

Lauluntekijänä Vikmanin missio on uudistaa jazziskelmägenreä ja uuden singlen on tarkoitus ilmestyä kesän mittaan.

Jonna Keihäsniemi

Eva Vikman voitti Loistava Iskelmä-kilpailun sekä sijoittui hopealle Loistava Laulaja-kilpailussa. Kuva: Sami Tommola