Tasan kuukausi sitten sunnuntaina joutsalainen Pavel Kopiloff tunsi olonsa hieman huonoksi istuessaan Tikanderin kioskilla. Sitten hän täysin yllättäen putosi tuolilta maahan ja meni tajuttomaksi. Sydänkohtaus iski mieheen, ja hän kertoo olevansa hengissä vain ambulanssin sekä Joutsan palokunnan henkilöstön ansiosta.

– Suoni meni tukkoon ja sain sydärin kioskilla. Haluan näin julkisesti kiittää pelastajia, jotka olivat paikalla 5 minuutissa. Minua elvytettiin 26 minuuttia ja ilman elvyttäjiäni en olisi elävien kirjoissa, alleviivaa Kopiloff.

Ambulanssista tuli 2 ja palokunnan ensivasteesta 4 henkeä kamppailemaan onnistuneesti kuolemaa vastaan. Kopiloff kertoo olleensa keskussairaalassa 2 viikkoa, joista 3 vuorokautta meni teho-osastolla.

Nyt mies kävelee hyvin pirteästi, sillä samalla reissulla hänelle tehtiin pallolaajennus. Elämäntavatkin muuttuivat.

– Jätin tupakanpolton ja alkoholin käytön pois siltä seisomalta. Pari vuotta tässä on terveys vaivannut, mutta en tiennyt, että se johtui sydämestä. Nyt sitä pystyy liikkumaankin ihan eri tavalla.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Pavell Kopiloff tahtoi paikallislehden välityksellä kiittää henkensä pelastajia, jotka toivat hänen takaisin kuoleman rajalta sydänkohtauksen iskiessä.