Joutsalaislähtöinen hiihtäjä Veli-Matti Räsänen päätti Keski-Euroopan kisaturneensa sunnuntaina Marcialongassa, Italian Val di Fassan laaksossa. Marcialongan 70 kilometrin kilpailu on todella perinteikäs tuhansien hiihtäjien massatapahtuma ja yksi kovatasoisimmista Visma Ski Classicsin osakilpailuista.

Räsäsellä oli kilpailussa kaksi päätavoitetta; lähteä hiihtämään rohkeasti ja pyrkiä pääjoukon mukaan sekä parantaa edellisen viikonlopun La Diagonelan 38.sijaa.

– Kisassa pidettiin heti alusta kovaa vauhtia enkä päässyt pääjoukkoon mukaan, mutta sen taakse muodostui 10–15 hiihtäjän porukka, jossa matkaa taitettiin sopivasti aivan Cascatan loppunousuun saakka. Loppunousu tuli itselläni vahvasti ja olin porukasta ensimmäisenä maalissa sekä sain napattua muutamat sijat siihen lisäksi. Lopputuloksissa olin 38. sijalla, joka on täsmälleen sama kuin edellisenä viikonloppuna. Marcialongassa taso on kuitenkin aina laajempi, joten pidän tätä suhteessa kovempana suorituksena. Olen suoritukseen tyytyväinen monelta osin, vaikka päätavoitteet eivät täysin toteutuneet. Sain tehtyä nousujohteisen suorituksen, kalusto toimi yleisesti hyvin ja parani kisan loppua kohden, summaa Räsänen.

– Nyt palautellaan tovi ja seuraava kilpailu on näillä näkymin kolmen viikon päästä Tartu Ski Marathon joka on myös Visma Ski Classicsin osakilpailu tänä vuonna, jatkaa Räsänen.

Jonna Keihäsniemi