Joutsalaislähtöinen, nykyisin Mikkelissä vaikuttava Arto Nieminen on valittu Suomen neljänneksi suurimman verkkoyhtiön seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Yhtiötä alusta saakka johtanut toimitusjohtaja Arto Pajunen jää eläkkeelle 1.10.2022, jolloin Nieminen ottaa tehtävän vastaan. Nieminen siirtyy uuteen asemaansa sähköverkkourakointiyhtiö Elveran toimitusjohtajan tehtävistä.

Hänellä on pitkä historia Suur-Savon Sähkö konsernin parissa, ja vahva tausta jakeluverkkoalan useista osa-alueista. Nieminen on aiemmin työskennellyt erilaisissa tehtävissä Järvi-Suomen Energialla ja toimitusjohtajana Suur-Savon Sähkötyöllä, josta myöhemmin syntyi fuusioitumisen myötä Elvera.

Nieminen on uransa aikana toiminut sähköverkon suunnittelun, kunnossapidon ja rakennuttamisen tehtävissä. Uuden toimenkuvan hän ottaa vastaan suurella mielenkiinnolla ja toivoo, että hänen kokemuksellaan on annettavaa Järvi-Suomen Energian jakeluverkkotoiminnalle.

– Nykyhetken tilanne energia-alalla on todella kiinnostava siirtyessäni näihin tehtäviin. Kotimaiset verkkoyhtiöt ovat turbulenssin kourissa sähkömarkkinalain muutoksen myötä, ja maailmanlaajuinen energiamurros vaikuttaa myös tänne Järvi-Suomeen. En muista, että sähkön tai materiaalien hinta olisi koskaan ollut nykyisellä tasolla. Eli haasteita riittää, Nieminen toteaa.

Nieminen aloittaa virallisesti Järvi-Suomen Energia toimitusjohtajana 1.10.2022, työskenneltyään ensin kuukauden siirtymäkauden ajan Pajusen kanssa samaan aikaan.

Janne Airaksinen

Joutsalaislähtöinen Arto Nieminen aloittaa virallisesti Järvi-Suomen Energia toimitusjohtajana 1.10.2022. Kuva JS Arkisto, Markku Parkkonen.