Joutsan Pommin Suvi Minkkinen teki sunnuntaina naisten 10 kilometrin takaa-ajossa hurjan suorituksen. Minkkinen lähti kilpailuun sijalta 52, nousten sieltä sijalle 18. Upean nousun takasi täydellinen ammunta, sillä Minkkinen ei ampunut yhtäkään laukausta ohi. Sijoitus oli Minkkiselle uransa paras maailmancupissa.

– Uran ekat neljät nollat ja eka top 20 -sijoitus. Molemmat ovat sellaisia, mitkä ovat olleet aika pitkän ajan tavoitteena jo. Vähän itseä huvittaa, että ajattelin pikakisassa, että nyt tämä Ruhpolding sopii minulle ja vedän sinne 20 joukkoon. Pystyllä kuitenkin vähän liikaa ajatuksia ja sijoitus meni päälle 50. Voisi asiat varmaan vähän helpommaksikin itselleen tehdä, Minkkinen naurahti.

Naisten takaa-ajon voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, joka oli Minkkisen lisäksi kilpailun ainoa nolla-ampuja. Minkkinen jäi voittajasta reilut kaksi ja puoli minuuttia.

– En ennen kisaa ajatellut, että noin ylös olisi rahkeita. Ja varsinkin kisan aikana, kun makuun nollien jälkeen en ihan älyttömästi sijoituksissa edes noussut. Ajattelin, että on niin hyvä keli, että ei pysty hirmuista nousua tekemään. Pystypaikoilla ne nollat kuitenkin merkkaavat niin paljon, ja viimeisellä pystylläkin onnistuin yhdeksän sijaa nousemaan, tuumasi Minkkinen.

Minkkinen selvitti takaa-ajon kilpailun yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla.

– Kyllä tuo itseluottamusta, että pystyy ajoissa kymppisakissa olemaan. Viime viikolla olin takaa-ajon ajoissa 18:s ja nyt sitten myös virallisissa tuloksissa, Minkkinen iloitsi.

Jonna Keihäsniemi

Minkkinen nousi sunnuntain takaa-ajossa sijalta 52 sijalle 18.

Tagged with →