Perjantaina ampumahiihdon maailmancup jatkui naisten 4×6 kilometrin viestillä Saksan Ruhpoldingissa. Viestin avausosuuden hiihtänyt Joutsan Pommin Suvi Minkkinen onnistui osuudellaan loistavasti. Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla viisi, ollen kärkeä jäljessä vain 20 sekuntia. Suomen joukkue sijoittui viestissä lopulta sijalle 11.

– Oli varmasti yksi minun parhaista viestiavauksista. Oli kyllä latausta ja selkeästi jännitystäkin, että saataisiin vielä viestijoukkuenäyttö olympialaisiin. Avaajalla on tietynlainen paine, kun alku monesti määrittää, mihin suuntaan viesti lähtee. Pieni paine kuitenkin sopii minulle ja pystyin tänäänkin kaivamaan aika hyvän suorituksen, Minkkinen iloitsi.

Minkkinen käytti osuudellaan vain yhden varapatruunan pystypaikalta. Hiihtovauhti oli myös kohdillaan ja Minkkinen oli viimeisellä kierroksella vielä pitkään sijalla kolme.

– Vauhti ei tuntunut letkassa kovalta ja oli kyllä hyvä suksikin, lähdin vain rohkeasti ohittamaan. Ajattelin, että on niin lyhyt ja nopea rinki, että katsotaan kuinka pitkälle jaksaa. Otin ne sekunnit mitä joukkueelle pystyi ottamaan. Viimeisessä laskussa olin aika hapoilla ja peesistä tuli pari joukkuetta ohi, Minkkinen kertasi.

Minkkisen lisäksi joukkueessa hiihtivät Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Suvi Minkkisen hiihtovauhti oli kohdillaan perjantain viestissä. Kuva: NordicFocus.