Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen kilpaili viime viikonloppuna SM-hiihdoissa Imatralla. Räsänen hiihti perjantaina vapaan pariviestin yhdessä Iiro Uusitalon kanssa ja tavoitteena kaksikolla oli finaalipaikka. Kaksikko kuitenkin jäi ensimmäisenä joukkueena finaalin ulkopuolelle, joten lopputuloksena 13.sija.

– Pariviesti oli itseltä sellaista perussuorittamista. Vapaan harjoittelu on ollut tosi vähällä, mutta siitä huolimatta meno oli suhteellisen pirteää. Kylmä keli teki olosuhteista haasteelliset kaiken kaikkiaan. 13.sija oli kuitenkin hyvä suoritus meiltä, johon olimme jokseenkin tyytyväisiä, kommentoi Räsänen.

Lauantaina vuorossa oli perinteisen 15 kilometriä väliaikalähdöllä, jossa Räsänen hiihti sijalle 31.

– Perinteisen kilpailu oli kohtuullisen hyvä veto, muttei mikään maaginen kuitenkaan. Hieman liian rapsakka aloitus kylmässä kelissä kostautui muutamana heikkona kilometrinä kisan puolivälissä, mutta loppuun meno piristyi taas uudelleen. Kylmässä kelissä peesihyöty oli valtava, ja onneksi sain hieman kilpatoverilta apua kisan viimeisillä kilometreillä. Pääosin töitä sai tehdä kuitenkin yksin. Sijoitus ei ollut aivan odotettu, mutta olen silti kohtuullisen tyytyväinen hiihtooni, totesi Räsänen.

Seuraavaksi Räsänen suuntaa Keski-Eurooppaan Italiaan ja Sveitsiin, joissa on luvassa Visma Ski Classicsin kisoja seuraavat kolme viikonloppua.

– Imatran viikonlopun suoritukset olivat perusvarmoja vetoja, muttei nappionnistumisia. Toivotaan, että Keski-Euroopassa meno paranee entisestään viikko viikolta, tuumasi Räsänen.

Jonna Keihäsniemi

Veli-Matti Räsänen kilpaili viikonloppuna Imatralla SM-kisoissa. Seuraavaksi kilpailut jatkuvat Keski-Euroopassa Visma Ski Classicsissa.

Tagged with →