Joutsan Seudun Alakulma-palstan juttusarjassa nostetaan esiin lehden 50-vuotisen taipaleen kunniaksi vanhoja uutisia.

Joutsan Seudun numerossa 5.1.1973 ilmestyneessä numerossa käsiteltiin tarvetta asuntorakentamiselle: ”Joutsan rakentaminen jatkuu alkaneena vuonna.” Vuoden 1972 negatiivisin asia kunnanjohtaja Kauko Säynätjoen mukaan oli Joutsan keskustan asuntopula. Sen vuoden aikana ei valmistunut yhtäkään useamman huoneiston käsittänyttä asuinrakennusta. Onneksi parannusta tilanteeseen oli luvassa.

Kansalaiskoulun laajennushanke, virastotalon rakentamisen aloittaminen ja tietyöt Pertunmaan sekä Kangasniemen suuntaan mainittiin plussina.

Asuntopulaa koettiin samaan aikaan Leivonmäelläkin. Kh:n pj Heikki Häkkinen: ”Asuntopula on tuntuva Leivonmäelläkin. Kunnalle olisi tärkeää saada nykyaikaiset asunnot Kivisuon kurssikeskuksen toimihenkilöille.”

Häkkisen mukaan edellisen vuoden ilahduttavimpia asioita oli Vapon onnistuminen Haapasuon pitämisessä teollisessa käytössä. Luhangassa kh:n pj Lauri Jokitaipale tuo esille toiveen, että Tammijärven koulun voimistelusalia varten saataisiin veikkausvoittovaroja. Voimistelusali nähtiin varsin tarpeelliseksi niin koululaisten kuin varttuneemmankin nuorison liikuntaharrastuksille.

Shell-asema oli hankkinut uuden koneuutuuden, nimittäin renkaiden tasapainotuskoneen. Kuten aseman johtaja Erkki Rauta-aho totesi: ”Pyörien tasapainotukseen ei vielä kiinnitetä läheskään tarpeeksi huomiota.” Kuvassa koneuutuutta käytti Harri Heino.

Ja paljastetaan lopuksi otsikon viittaus. Sähkö-Mattilan ilmoituksessa oli noin vetävä mainoslause myymälleen sähköpatterimerkille.

Janne Airaksinen

Tagged with →