Joutsan kunnanvaltuusto toimitti 20.12. kokouksessaan omalta osaltaan Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaalin, jossa valtuutetut antoivat äänensä Keski-Suomen vaalipiirin ehdokaslistojen yhdistelmässä oleville ehdokaslistoille. Kuntaliiton ylin toimielin on valtuuskunta, johon kuuluu 76 jäsentä ja 76 varajäsentä. Keski-Suomen vaalipiiristä valitaan 3 jäsentä ja 3 varajäsentä suoraan vaalituloksen perusteella.

Maamme kunnilla on vaaleissa asukaslukuaan vastaava äänimäärä. Asukaslukuun perustuva äänimäärä lasketaan jakamalla kunnan asukasluku 4300 (30.11.2020) äänestykseen osallistuvien määrällä, jolloin saadaan yhden äänen antama äänimäärä.

Eniten ääniä Joutsan valtuuston antamana sai Ehdokaslista 2. Kyseisellä keskustapuolueen listalla on yhtenä ehdokkaana myös joutsalainen Pauliina Maukonen. Kristillisdemokraattien listalta nro 7 löytyy toinen joutsalainen Arto Hölttä.

Tulokset Joutsasta: Ehdokaslista 2, kesk. (8 ääntä, äänimäärä 1496), ehdokaslista 4, ps. (3 ääntä, äänimäärä 561), ehdokaslista 5, sd. (4 ääntä, äänimäärä 748), ehdokaslista 6, vihr. (2 ääntä, äänimäärä 374), ehdokaslista 7, kd. (1 ääni, äänimäärä 187) ja ehdokaslista 8, kok. (5 ääntä, äänimäärä 935).

Tammikuussa 2022 valtuuskunnan vaalilautakunta vahvistaa vaalien tuloksen.

Janne Airaksinen