Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Joutsan nuorisoseurantalo Honkalaa ylläpitävälle Joutsan Nuorisoseura ry:lle 2.500 euroa koronatukea seurantalon ylläpitokustannusten kattamiseen. Ministeriö on myöntänyt seurantaloja ylläpitäville yhteisöille yhteensä 2,15 miljoonaa edellä mainittuun tarkoitukseen tukeakseen yhteisöjen toimintaedellytyksiä ja toiminnan jatkuvuutta.

Avustus on tarkoitettu nuorisoseurantalojen ylläpitokustannusten kattamiseen. Sitä voidaan käyttää rakennusten ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin, joita ovat muun muassa sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot.

– Seurantalojen merkitys kulttuurin ja kansalaistoiminnan tiloina sekä yhteisöllisyyden rakentajina on suuri. Koronarajoitusten myötä monella yhdistyksellä on ollut vaikeaa selvitä talon pakollisista menoista, kun tiloja ei ole voitu käyttää ja tuloja ei ole saatu. Seurantalojen korona-avustukset kohdistuvat tähän tarpeeseen, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Tarja Kuikka