Mehiläinen Hoivapalvelut Oy ja Hoiva Mehiläinen Oy on irtisanonut Joutsan kunnan ikääntyneiden palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen palvelusetelisopimuksen. Asiaa käsiteltiin viime viikolla Joutsan perusturvalautakunnan kokouksessa ja lautakunta päätti tuolloin merkitä asian tiedoksi.

Sopimuksen irtisanomisessa on Joutsan kunnan perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäisen mukaan kyse Mehiläinen Hoivapalvelut Oy:n ja Hoiva Mehiläinen Oy:n päätöksestä muuttaa palveluntuotantoaan.

– Joutsan Asumispalveluiden palvelusetelin sääntökirjan mukaan, kun palveluntuottaja aloittaa toiminnan, kunnan tulee hyväksyä yksikkö palvelusetelituottajaksi. Samoin kun yksikkö lopettaa edellä mainitun toiminnan, yksikön tulee irtisanoa sopimus, jossa on kolmen kuukauden irtisanomisaika. Toimija on päättänyt muuttaa palvelutuotantoaan ja tarvittaessa jatkaa asiakaskohtaisilla maksusitoumuksilla tuotantoa, Kääriäinen taustoittaa palvelusetelisopimuksen irtisanomista ja asian käsittelyä perusturvalautakunnassa.

Mehiläinen Hoivapalvelut Oy ja Hoiva Mehiläinen Oy ilmoitti palvelusetelisopimuksen irtisanomisesta Joutsan kunnalle marraskuun lopulla. Sopimus päättyy helmikuun lopulla.

Tarja Kuikka