Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen sijoittui parhaana suomalaisena 29:nneksi lauantaina ampuhiihdon maailmancupin naisten takaa-ajossa Ranskan Annecyssä. Minkkinen teki 10 kilometrin kilpailussa upean nousun, sillä hän lähti matkaan sijalta 42.

– On hyvä mieli, että pystyi tekemään hyvän nousun pisteille ja jaksoi vielä neljän kisaviikonlopun jälkeen pitää oman pään kasassa ja suoritustason korkealla, kommentoi Minkkinen.

Minkkinen ampui kilpailussa kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti. Ainut sakkokierros tuli viimeiseltä pystypaikalta.

– Ensimmäinen pysty tuntui siltä, että siitä olisi voinut sakko tullakin, ei ollut mikään vakaan tuntuinen. Viimeisellä pystyllä keskimmäinen laukaus oli pieni virhe ja ohi. Olen kyllä iloinen, että olen nyt pystynyt kovalla tasolla ampumaan jo monta kisaa. Tavallaan alan nyt kisoissa lunastamaan sitä tasoa, mitä treenien perusteella voi odottaa, tuumasi Minkkinen.

Naisten takaa-ajon voiton vei Ruotsin Elvira Öberg, josta Minkkinen jäi kahden minuutin ja 22 sekunnin päähän.

– Toki harmittaa se, että loppukirissä menetin pari sijaa. Lähdin siirtymään viimeisen laskun jälkeen vasemmalle ja sieltä takaa joku kerkesi nopeammin siirtymään ja pussitti minut keskelle, oikein mitään ei ollut tehtävissä. Kaiken kaikkiaan hyvä mieli tästä päivästä ja hyvillä mielin voin lähteä joulutauolle, summasi Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi

Kuva: SAHL/Andrei Ivanov.