Äskettäin Joutsan kunnan tekninen osasto lupasi selvittää, ehdittäisiinkö kunnan virallisen joulukuusen pystyttämisperinne elvyttää jo tälle vuodelle. Teknisen johtajan Juha-Matti Näykin mukaan joulukuusi on osa joulun viettoa, ja mikäli jouluvaloja olisi ollut valmiina varastossa, niin toimeen olisi tartuttu pikaisesti.

Rakennuspäällikkö Ari Lindgren kuitenkin joutuu pahoitellen kertomaan, että ehjiä jouluvaloja kuuseen ei kunnalta tällä hetkellä löydy.

– Jouluvalot ovat tilaustavaraa, ja pahimmassa tapauksessa joulu on jo vietetty, kun valot saapuvat. Kuusen ja valaistuksen järjestäminen näin nopeasti tälle joululle on siten melko vaikeaa. Joten olemme ensi vuonna 2022 ajoissa liikkeellä ja hankimme komean kuusen energiatehokkailla valoilla, lupaa rakennuspäällikkö Lindgren.

Pankkiaukion perinteinen iso kunnan joulukuusi on viimeksi juhlistanut joulunaikaa vuonna 2013. Tuona vuonna ja sitä edeltävinäkin vuosina kuusen jouluvaloja jouduttiin korjaamaan ilkivallan vuoksi, minkä vuoksi tekninen osasto lopetti kuusen pystyttämisen perinteen.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Tämä kuvan joulukuusi ei ole Joutsasta, vaan seisoo parhaillaan Luhangan kirkonkylällä kansalaisten ilona. Kuva: JS Arkisto.