Keskiviikkoiltana Joutsan yhtenäiskoulun pihamaalla riitti vilskettä ja vipinää, kun alakoululaisten suunnittelemat jouluiset ikkunat olivat avoinna kaikille. Tilanteesta johtuen hieman poikkeuksellinen ja toiminnallinen joulujuhla sai erittäin positiivisen vastaanoton kävijöiltä, joita kahden tunnin aikana arvellaan käyneen useampi sata.

Lyhdyin valaistuja reittejä pitkin pääsi omaan tahtiin ihastelemaan mitä erinäisempiä taideteoksia ympäri alakoulun rakennusta. C-talon ikkunoissa oli sekaisin eri luokka-asteiden tekemiä käsitöitä ja kuvataidetta. Lasikäytävässä 45-luokkalaiset esittivät lyhyitä, vanhan ajan näytelmiä useampaan kertaan ikkunoiden takana tiuhaan vaihtuneelle yleisölle. Myös toisessa ikkunassa kävijät saivat seurata elävää kuvaa, kun kolmosluokkalaiset hääräilivät työn touhussa Korvatunturilla joulupukin pajassa.

Koulun katoksessa puolestaan kuultiin joululauluja useamman luokan voimin. Jokaisen kuoron esitykseen pääsi vaikuttamaan vahvasti yleisö, sillä oppilaiden laulamat kappaleet valikoitiin joululaululistasta noppaa heittämällä.

– Järjestelyt onnistuivat yli odotusten. Oli hienoa nähdä niin runsaasti huoltajia paikan päällä. Tapahtuma loi yhteisöllisyyttä kouluympäristöön sekä koulun ja kotien välille. Alakoulun juhlien muoto on vaihdellut eri vuosina, ja koronaepidemia on tuonut omia rajoituksia. Jouluikkunakonsepti otetaan muistiin ja kenties vielä joku vuosi uusitaan, summasi yhtenäiskoulun virkaa tekevä rehtori Ulpu Silvasti.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Alakoulun joulujuhlaa vietettiin tänä vuonna ulkona, ohjelmassa oli muun muassa joululauluja eri luokkien esittämänä.

Alla lisää kuvia tapahtumasta:

Tagged with →