Harmaat norjanhirvikoirat kokoontuivat 7.12. Joutsaan kisaamaan paremmuudestaan hirvenkäsittelytaidoissa. Kokeen keskuspaikkana toimi Hankaan Erätalo. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 20 koirakkoa ympäri Etelä-Suomen.

Joulukuun alussa voimaan tulleet uudet koronarajoitukset aiheuttivat sen, että aamun kokoontuminen oli ulkona, myös ylituomarin puhuttelun askelmerkit päivän arvostelulle kuunneltiin piha-alueella. Kokeen ylituomarina toimi Jorma Komppa Mikkelistä.

Kirpeä, noin viidentoista asteen pakkanen ei sinällään koirien työskentelyyn suuremmin vaikuttanut, mutta rapiseva pakkaslumi ja täysin tuuleton sää hankaloitti kuitenkin tuomariryhmien liikkumista, koska pienimmätkin äänet kuuluivat kauas kuulaassa ilmassa. Tästä seurasi se, että läheltä tapahtuneet löydöt tuppasivat liikahtamaan ennen kuin asettuivat koirien haukkuun.

Koirista kuudellatoista todettiin päivän aikana hirvityöskentely, ja kokeessa yksitoista koiraa saavutti yli 70 pisteen HIRV-1 tuloksen.

Kilpailun voitti Unto Liukkosen omistama Harvasten Kaira Pertunmaalta 90 pisteen tuloksella, toiseksi tuli Hirvivuoren Frida 87,5 pisteellä, omistajana Jorma Saarinen Mikkelistä ja kolmas Vähäsalon Viva 85 pisteellä, omistajanaan Simo Sihvola Myllykoskelta. Paikkakunnan omista koirista parhaiten onnistui viidenneksi sijoittunut Jaakko Rönkkän omistama Hepovaaran Vida 79 pisteellä.

Arto Niinikoski

Yläkuva: Kilpailun voitti Unto Liukkosen omistama Harvasten Kaira Pertunmaalta 90 pisteen tuloksella.

Tagged with →