Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 42:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Ranskan Annecyssa. Jälleen ampumapaikalla puhtaan suorituksen tehnyt Minkkinen jäi kilpailun kärjestä puolentoista minuutin päähän.

– Taas nollakisa, siitä tuli kyllä hyvä mieli. Makuun otin vähän varman päälle ja pystyllä pysyi hyvin ajatus kasassa. Yksi laukaus kerrallaan pystyin ottamaan alas, kommentoi Minkkinen.

– Hiihdollisesti kaksi ekaa kierrosta meni hyvin, mutta viimeisellä kierroksella ryöpsähti se ero. Vähän sama virsi jatkuu, se viimeinen kierros pitäisi saada tulemaan kovempaa. Uskon, että kisojen myötä ja kauden edetessä paranee, jatkoi Minkkinen.

Pikakilpailussa Minkkinen jäi maailmancupin pisteistä vain muutaman sekunnin päähän, mutta lähtöasetelmat lauantain takaa-ajoon ovat hänellä mainiot.

– Torstaina oli tosi tiukka kisa, siihen mahtui aika paljon tyttöjä eteen, vaikka nollat ammuin. Kuitenkin hyviltä paikoilta takaa-ajoon ja siellä voi lähteä pisteitä jahtaamaan. Toki harmittaa, ettei pisteille riittänyt, toteaa Minkkinen.

Suomen Mari Eder sijoittui kilpailun yhdeksänneksi yhdellä sakkokierroksella. Nastassia Kinnunen ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti ja sijoittui kilpailun 63:nneksi. Venla Lehtonen sijoittui pikakilpailun 89:nneksi.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Suvi Minkkinen ampui jälleen puhtaan suorituksen maailmancupin pikakisassa Ranskassa.

Tagged with →