Luhangan koulussa on todettu keskiviikkona 15.12. ensimmäiset koronatartunnat. Tämän johdosta koulussa on asetettu koronakaranteeniin oppilaita yhteensä 20. Koulun henkilökuntaa ei ole asetettu karanteeniin.

Karanteenissa olevat oppilaat on siirretty etäopiskeluun. Viestintä koulun oppilaille ja vanhemmille tapahtuu Wilma-palvelun kautta. Koulu ei ota vastaan vieraita toistaiseksi.

Päivähoidossa olevien lasten vanhempia tiedotetaan aina tarvittaessa koronaan liittyvissä käytänteissä. Kirjastot toimivat toistaiseksi normaalisti.

Luhanka nousi nyt yhtenä viimeisten kuntien joukossa THL:n julkaisemaan koronatartuntakarttaan, joka listaa todennetut tartunnat maassamme kunnittain. Kartassa ei julkaista alle 5 tapauksen kuntien. Tänään 16.12. Luhanka oli luettelossa ensimmäistä kertaa, ja lukema oli 6 tartuntaa.

Kokoontumisrajoitusten suhteen kunta ei toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia, eikä suosittele yleisötilaisuuksien tai ryhmäliikunnan järjestämistä.

Luhangan kunnan tiedotteessa todetaan, että kuntalaisten tulisi harkita millaisia kokoontumisia kannattaa ylipäätään järjestää. Kylätalo, liikuntasali, kuntosalit ja harrastetilat ovat auki toistaiseksi. Tilannetta arvioidaan tilanteiden muuttuessa. Vanhusten päiväkeskustoiminta ja palvelupäivä kylätalolla ei jatku toistaiseksi.

Luhangan kunnanvirastossa jatkuu etätyöskentely edelleen työn luonne huomioon ottaen ja viraston ovi pysyy kiinni. Asiointi virastolla hoidetaan ennakkoon sopimalla.

Palvelukeskus Tuuliharjussa vierailut ovat mahdollisia toistaiseksi vain ennalta sovitusti ja tarkasti hygieniamääräyksiä noudattaen.

Janne Airaksinen

Kuvituskuva: Luhangan koulu, JS Arkisto.