Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen onnistui loistavasti, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Itävallan Hochfilzenissä. Minkkinen sijoittui naisten 10 kilometrin takaa-ajossa 24:nneksi. Sijoitus oli Minkkisen uran tähän asti paras maailmancupissa.

– Parannettiin viime vuonna Hochfilzenissä tullutta uran parasta taas täällä samassa paikassa, samassa kisassa. Ilmeisesti hyvin sopii tämä paikka minulle. Ainakin tykkään tosi paljon kilpailla täällä, Minkkinen kommentoi.

Sijalta 29 matkaan lähtenyt Minkkinen onnistui nostamaan sijoitustaan takaa-ajossa lopulta hienosti viisi sijaa. Kilpailun voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, josta Minkkinen jäi reilun kahden minuutin päähän.

– Ei ollut ehkä kaikista helpoin lähteä kisaan, kun oli paras lähtökohta, mitä on koskaan takaa-ajoon ollut. Tuntui, että omassa päässä sai jonkun verran jumppaa käydä, ettei mieti liikaa mieti ylimääräisiä, Minkkinen sanoi.

Minkkinen oli jälleen vahva ampumapenkalla ja hän ampui neljältä paikalta ainoastaan yhden ohilaukauksen.

– Tyytyväinen olen, vaikka yksi pieni virhe tuli. Aika kovaa siellä ladulla painettiin ja railakkaasti lähdettiin liikkeelle. Mietin, että näinköhän hiihdän itseltä jalat alta. Aika hyvin pysyi hiihto kuitenkin kasassa loppuun asti. Tämä oli yksi tämän kauden parhaista hiihdoista, Minkkinen iloitsi.

Suomen Nastassia Kinnunen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 53:nneksi. Kinnunen ampui neljä sakkokierrosta ja jäi kärjestä reilut neljä ja puoli minuuttia. Mari Eder ampui kahdeksan ohilaukausta ja oli kilpailun 55:s.

Markku Parkkonen

Tagged with →