Luhangan kunnanhallitus käsitteli keskiviikon kokouksessaan talousarviota ensi vuodelle sekä taloussuunnitelmaa vuosille 2023–2024. Tulevana vuonna suuria investointeja ei ole luvassa, mutta yksi merkittävä toimenpide on kiinteistöhoidon toimitilaratkaisujen kartoittaminen, jossa voitaisiin kunnanjohtaja Tuomo Kärnän mukaan pohtia yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa.

– Ensi vuonna keskitymme toiminnan laatuun, ei lukuihin, vaikka nekin näyttävät yllättävän hyviltä. Suurin painopiste tulee olemaan hyvinvointialueisiin siirtyminen, joka on meille kuntahistorian suurin muutos. Toimintavuoden aikana pyritään saamaan nollatulos aikaiseksi. Oleellista vuonna 2022 on keskittyä peruspalveluiden laadukkaaseen järjestämiseen ja hyvinvointialueelle siirtyvien palveluiden siirtoon, summaa Kärnä.

Hyvinvointialueuudistus tulee muuttamaan kunnan rahoituspohjan täydellisesti ja niistä vaikutuksista on olemassa tällä hetkellä alustavia arvioita. Tarkkaa taloussuunnitelmaa vuosille 2023 ja 2024 ei tehdä tämän talousarvion kanssa samaan aikaan, vaan vuoden 2023 suunnittelu aloitetaan keväällä 2022.

Yksi haaste on edelleen henkilöstön rekrytointiongelmat, jotka tuovat haasteita palveluiden järjestämiseen sekä nykyisten työntekijöiden jaksamiseen.

Kokouksessa vahvistettiin myös yksimielisesti uuden hyvinvointijohtaja Vuokko Lehtosen työnkuva.

– Tämä virka on yksi merkittävä paikka pienen kunnan valmistautumisessa hyvinvointialueen muutokseen. Meillä on selkeä yhdyspinta hyvinvointialueelle vuosi ennen siirtoa. Uskon, että tämä helpottaa tulevaa huomattavasti, jatkaa Kärnä.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Luhangan kunnanhallitus vahvisti yksimielisesti hyvinvointijohtaja Vuokko Lehtosen työnkuvan.

Tagged with →