Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen väläytti hyvää ampumakuntoaan maailmancupin viestikisassa Ruotsin Östersundissa sunnuntaina.

Viestin avausosuutta vienyt Minkkinen onnistui mainiosti ja ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti. Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla 12, reilut 50 sekuntia kärjen jälkeen.

– Oli varmasti paras startti täällä. Nopeat nollat, sillä tekee aina viestissä aika paljon. Viimeinen kierros oli kyllä raskas ja oli vaikea pitää vauhtia yllä. En tiedä, onko lokakuun terveysongelmat taustalla siinä, ettei vielä tule loppuun asti, vai meneekö kylmyys osittain lihakseen. Joka tapauksessa oli kiva taas viestissä onnistua, Minkkinen kommentoi.

Suomen naiset olivat viestissä lopulta sijalla 15.

Naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa torstaina Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 79. Hän ampui kaksi sakkokierrosta.

 – En ole yhtään tyytyväinen. Pientä flunssanpoikasta tuli viime viikonlopun jälkeen, eikä ollut sataprosenttinen vire. Vähän ihmetyttää, kun viimeinen kierros hyytyi todella pahasti. Vielä kun saisi sen yhden kierroksen tulemaan, niin olisi hyvä, Minkkinen kommentoi torstain kisan jälkeen.

Markku Parkkonen

Kuva: JS Arkisto.

Tagged with →