Kyllä pitää! Näin vastasi Joutsan kunnan tekninen johtaja Juha-Matti Näykki paikallislehti Joutsan Seudun esittämään Mitenkäs-kysymykseen perjantaina.

Pankkiaukion perinteinen iso kunnan joulukuusi on viimeksi juhlistanut joulunaikaa vuonna 2013. Tuona vuonna ja sitä edeltävinäkin vuosina kuusen jouluvaloja jouduttiin korjaamaan ilkivallan vuoksi, minkä vuoksi tekninen osasto lopetti kuusen pystyttämisen perinteen. Joulukuusi korvattiin Länsitielle ja Keskustielle hankituilla jouluvalaistukseen suunnitelluilla koristevaloilla.

Useat kansalaiset ovat äskettäin ottaneet asian esille, sillä Joutsa taitaa olla niitä lajissaan harvinaisia kuntia, joiden keskustaajamassa ei ole joulukuusta näihin aikoihin. Tekninen johtaja Näykki on nyt tehnyt uuden joulukuusilinjauksen.

– Pyrimme hankkimaan joulukuuseen, mikäli se on mahdollista. Mielestäni se kuuluu osaksi joulua. Mikäli meillä löytyy jouluvalot ynnä muut sellaiset, niin laitetaan kuusi jo tänä vuonna. Mikäli ei löydy, niin sitten kuusi laitetaan vuonna 2022. Kuusi voidaan hankkia joko omana työnä tai yrittäjän kautta, totesi Näykki.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Kunta ei ole vuosiin pystyttänyt Pankkiaukiolle joulukuusta. Lähin korvaaja sille on tainnut olla yksityinen Joutsan Seudun Vanhustenkotiyhdistyksen ainavihanta kuusi, johon Jokita Oy on sponsoroinut jouluvalot.

Tagged with →