Paikallislehti Joutsan Seudun päätoimittaja vaihtuu. Lehden päätoimittajana vuodesta 2000 ollut Markku Parkkonen (kuvassa vas.) siirtyy vuoden vaihteen jälkeen töihin Mikkeliin sanomalehti Länsi-Savon toimittajaksi. Uuden vakituisen päätoimittajan haku käynnistetään näillä näkymin vuodenvaihteen jälkeen.

Joutsan Seudun väliaikaiseksi päätoimittajaksi siirtyy 16.12. alkaen lehden toimittaja Janne Airaksinen. Airaksinen on työskennellyt Joutsan Seudussa toimittajana vuodesta 2001 lukien. Lehden toimituskuntaa vahvistetaan palkkaamalla lehdessä useaan otteeseen lomatuuraajana työskennellyt Jonna Keihäsniemi määräaikaiseksi toimittajaksi.

Lehden palveluksessa jatkavat edelleen myös toimittaja Tarja Kuikka ja konttorinhoitaja Riitta Nurminen.

– Olen nyt työskennellyt lähes 27 vuotta paikallislehti Joutsan Seudun palveluksessa. Tässä vaiheessa uraa tuli vastustamaton vaihtelunhalu ja halusin hakeutua harjoittamaan journalistin ammattiani uusiin ympyröihin. Sinänsä on ollut mahtavaa aikaa tehdä superammattilaistemme kanssa arvostettua paikallislehteä, toteaa Markku Parkkonen.

– Lehtiyhtiön hallitukselle Parkkosen ratkaisu tuli yllätyksenä, mutta uskomme, että pitkän ja onnistuneen työuran jälkeen nousee esille muutoksen tarvetta ja halua hakeutua uusiin haasteisiin, toteaa lehteä kustantavan Joutsan Seutu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kuurne.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Markku Parkkosen päätoimittajakauteen sekä itsenäisen lehtemme menestykseen näiden vuosikymmenien aikana. On myös erittäin hieno asia, että lehtiyhtiön henkilökunnasta löytyy vastuunkantajia ja voimme sisäisin järjestelyin lähteä suunnittelemaan tulevaisuutta ja uuden päätoimittajan rekrytointiprosessin käynnistämistä, sanoo Kuurne.

Tarja Kuikka