Ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyi lauantaina Ruotsin Östersundissa normaalimatkoilla. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi naisten 15 kilometrin kilpailussa 31:nneksi sijoittunut Mari Eder.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena normaalimatkan sijalle 80. Minkkinen jäi kärjestä kuusi ja puoli minuuttia.

– Oli aika tahmean tuntuista hiihtoa heti alusta asti. Tasapaksua dieseliä, ei oikein missään vaiheessa tuntunut, että olisi ollut helppoja metrejä, kommentoi Minkkinen.

Minkkinen ampui neljältä paikalta yhteensä kolme sakkominuuttia.

– Ammunnassa ei ollut mitään katastrofia, yksittäisiä ohilaukauksia. Kolme on kuitenkin liikaa normimatkalta, mutta meneekö sitten ekan kisan hermostuksen piikkiin, Minkkinen mietti.

Suomen Nastassia Kinnunen sijoittui 101:nneksi ja Erika Jänkä keskeytti neljän ampumapaikan jälkeen.

Sunnuntaina Mari Eder jatkoi maailmancupin pisteputkeaan naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa sijoittumalla 32:nneksi. Suvi Minkkinen oli pikakilpailun toiseksi paras suomalainen. Hän ampui molemmilta ampumapaikoilta yhden sakkokierroksen ja oli tuloksissa sijalla 81.

– Ehkä vähän enemmän tuntui kilpahiihdolta, ei ollut niin tahmeaa kuin eilen. Vauhdinjaossa on vähän viilattavaa, hiihdin ensimmäisellä kierroksella Hanna Solan peesissä. Ei tuntunut, että olisi mennyt liian kovaa, mutta seuraavilla kierroksilla yksin vauhdin pitäminen oli hankalaa ja vauhti lähti hyytymään.

– Kuitenkin viikonlopusta jäi positiivinen fiilis, tuntuu että on aineksia. Ja uskon, että kun kisakausi etenee, niin tulokset myös paranevat. En ole huolissani, Minkkinen kommentoi.

Nastassia Kinnunen sijoittui pikakilpailun 84:nneksi. Lauantain normaalimatkan keskeyttämään joutunut Erika Jänkä oli pikakilpailun 100:s.

Markku Parkkonen

Kuva: JS Arkisto.

Tagged with →