Joutsan paloasema, eli Asema 38, on tällä hetkellä täynnä perheille suunnattua vilkasta toimintaa. Taitojaan pääsee kokeilemaan muun muassa alkusammutuksessa, ja etenkin perheiden pienimmät pääsevät tutustumaan aina niin mielenkiintoisiin paloautoihin ja muuhun kalustoon. Esittely päättyy iltapäivällä kahviaikaan.

Toiminnan esittelyn yhtenä motiivina on myös uusien palokuntalaisten rekrytointi. Palokuntalaiset ovat mukana onnettomuuksien ehkäisyssä, sammutustöissä, pelastustehtävissä ja väestönsuojelussa. Nuoriso-osastoon pääsee liittymään 10-vuotiaana, josta voi siirtyä 16-vuotiaana miehistöön tai naistoimintaan. Miehistön harjoituksiin voi osallistua 16-vuotiaasta lähtien. Asema 38:n harjoitukset ovat maanantai-iltaisin.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Joutsan paloasemalla on juuri nyt monenlaista mielenkiintoista nähtävää koko perheelle.

Teresa Jokinen oli haka alkusammutuksessa. Tuli sammui niin nopeasti, että kuvaajan piti pyytää toinen sammutuskierros.

Tagged with →