Tämän pääkirjoituksen ilmestymispäivänä 24.11.2021 on tullut kuluneeksi täsmälleen 50 vuotta paikallislehti Joutsan Seudun ensimmäisen numeron ilmestymisestä. Viisikymppisten kunniaksi julkaisemme tänään Joutsan Seudun juhlaliitteen, jossa pääosin muistellaan menneitä ja etenkin lehden alkuvuosia.

Laadukkaan paikallislehden merkitys seutukunnan kehitykselle oli hyvin nähtävillä jo 50 vuotta sitten. Joutsan Seudun perustamisen motiivina oli nimenomaan kunnollisen paikallisen median luominen Joutsaan, Leivonmäelle ja Luhankaan. Parikymmentä vuotta sitten lehden 30-vuotisjuhlanumerossa lehden pitkäaikainen päätoimittaja Rami Nieminen totesi, että lehti on täyttänyt perustajiensa sille asettamaa tehtävää. Ja jos lehden saamasta palautteesta voi päätellä, on tässä tehtävässä viimeisten 20 vuodenkin aikana edelleen onnistuttu.

Me lehden tekijät tiedämme, että lukijoillemme ja ilmoittajillemme Joutsan Seutu on se kaikista tärkein lehti. Tämä tieto antaa intoa jatkaa lehden perustajien viitoittamalla tiellä.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.