Futsal-liiga La 20.11. Joutsa: JoSepa-Vieska Futsal 1-6.
JoSePan sijoitus sarjataulukossa (tilanne 22.11.): 11:s.

Vahvasti vahvistunut Vieska-Futsal, entinen Sievi, oli liikaa JoSePalle kotiottelussa lauantaina. Futsal-liigan ottelussa JoSePa ei ollut voiton syrjässä kiinni missään vaiheessa, vaan vieraat pyörittelivät vakuuttavan 1-6 voiton. Puoliajalla tilanne oli 0-2.

Ensimmäinen viitonen oli tarkkaa peliä molemmin puolin. Vieskalla oli pallokontrolli JoSePan hyökkäysten päättyessä yleensä hyvissä ajoin ennen laukaisupaikkaa. Suuri osa laukaisuyrityksistä blokattiin, maalivahtien torjunnat olivat hyvin vähissä. Niko Rantaselle tuli neljä torjuntaa, vieraitten Slobodan Tomic puuttui peliin kahdesti. Kaksi kertaa vieraat osuivat myös maaliin, ja taukojohtoa saattoi pitää ihan ansaittuna. Vieraitten puolustus pääsi suht helpolla ensimmäisellä jaksolla.

Toisen jakson alkuun tulleet vieraitten kaksi pikamaalia muuttivat pelin kuvaa hiukan. Vieska ei ihan niin innokkaasti enää prässännyt, ja JoSePakin sai jonkinlaisia pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Välillä mentiin suht lujaakin päästä päähän, mutta todellista uhkaa ei JoSePa kyennyt vieraitten voitolle asettamaan. Kerran saatiin pallo ylärimaan, ja reikäpaidalla pari hyvää laukausta. Ainoa kotijoukkueen maali tuli vastahyökkäyksestä. Vieska namutteli vielä pari osumaa JoSePan löysän puolustamisen kustannuksella.

JoSePalta on tällä hetkellä vähän työkalut vähissä. Etenkin hyökkäyspelaaminen kärsii loukkaantumisista, puolen tusinaa magneettikuvaa tänä syksynä kertoo oman tarinansa vaikeuksista. Vieskan pyörittäessä kahdella tasavahvalla nelikolla omaa peliään loppuivat JoSePalta yksinkertaisesti keinot, vaikka puolustuspeli ajoittain hyvin toimikin. Yritystä riittää, tänään tosin vähän päät painuivat ottelun lopussa eikä ihan sata ollut lasissa loppuun asti. Joulukuun aikana pitäisi miehistön vähitellen täydentyä, tosin seuraavat magneettikuvat otettiin heti tänään maanantaina.

– Ei vaan tänään rahkeet riittäneet. Loukkaantumisia sattuu kaikille, sen taakse ei viitsisi aina piiloutua. Ei saada tarpeeksi laadukkaita treenejä erilaisten vammojen takia. Tänään ei saatu rakennettua paikkoja, oli aika tyly vieras. Sen pelissä hyvä treenaaminen näkyy, kommentoi JoSePan valmentaja Mikko Paappanen.

Petri Hentinen

Yläkuvassa: JoSePan Elias Paappanen (vas.) ja Vieskan Radek Akhmetkhanov kamppailemassa pallosta. Kuva: Tanja Hentinen.

Tagged with →