Joutsan kunnassa ollaan koulu- ja sote-rakennushankkeiden ketjun loppusuoralla. Vuosien rakennusbuumi huipentuu juuri käynnistyneeseen hammashoitolan ja keskuskeittiön urakkaan. Tämän jälkeen ei – ainakaan toivon mukaan – Joutsassa tarvitse käynnistää isompia julkisia talonrakennushankkeita.

Kunnan tekninen toimi tähyääkin jo uuteen aikaan, jossa keskiöön nousee kirkonkylän katujen ja muun infrastruktuurin kunto. Tämän näkökulmamuutoksen taustalla on osaltaan se, että todennäköisesti kirkonkylän valtion tiet eli Jousitie ja Yhdystie tulevat lähivuosina siirtymään kunnan haltuun.

Varsinkin Jousitiestä on vuosien mittaan muodostunut kirkonkylän suurin murheenkryyni, koska valtio ei ole ohjannut sen kunnossapitoon ja peruskorjauksiin tarpeeksi rahaa. Kunta on kyllä pontevasti yrittänyt saada valtiota kantamaan vastuuta kirkonkylän pääväylästä, mutta todennäköisesti valtio tekee ainoastaan pieniä korjauksia ja luovuttaa sitten tien kunnalle.

Tämä ei ole kunnan kukkaron kannalta ihanteellinen ratkaisu, mutta ainakin näin saadaan Jousitie kunnan haltuun ja tarpeelliset kunnostustoimet käyntiin.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →