Luhangan sivistysjohtajan valinta on parhaillaan Hämeenlinnan hallinto-oikeuden käsittelyssä. Virantäytössä tappiolle jäänyt Leila Qvist-Pettersson teki viime heinäkuussa hallinto-oikeudelle valituksen kunnanhallituksen päätöksestä valita virkaan Tiina Koivuniemi.

Luhangan kunnanhallitus antoi hallinto-oikeudelle maanantain kokouksessaan lausunnon, jossa se pyytää hallinto-oikeutta hylkäämään Qvist-Petterssonin valituksen. Kunnanhallituksen päätös syntyi äänin 4-3. Voittanutta kunnanjohtajan esitystä kannattivat Pirkko Vilkman, Marja-Leena Nurminen, Antti Huttunen ja Hilkka Weijo. Asian palauttamista uuteen valmisteluun kannattivat Aki Virtaniemi, Pentti Haverinen ja Antti Aro.

Sivistysjohtajan valinta oli hyvin monivaiheinen prosessi. Alun perin kunnanhallitus valitsi virkaan Leila Qvist-Petterssonin. Tiina Koivuniemi teki tästä päätöksestä oikaisuvaatimuksen, jonka kunnanhallitus hyväksyi ja valitsi virkaan Koivuniemen. Nyt hallinto-oikeuden käsittelyssä on siis Koivuniemen valintapäätöstä koskeva valitus.

Koivuniemi hoitaa tällä hetkellä tehtävää virkaa tekevän sivistysjohtajan tittelillä.

Markku Parkkonen

Tagged with →