Leivonmäen kansallispuisto on saanut virtuaalisen tulistelupaikan, missä luontomatkailija voi muun muassa tarkastella internetin välityksellä puiston tunnuslintua kehrääjää yksityiskohtineen, tarkistaa ajantasaiset metsäpalovaroitukset, nähdä pitkän Joutsniemen harjun tai kisailla retkikaverin kanssa alueen perinne- ja luontotietoudessa. Virtuaaliseen sisältöön pääsee älypuhelimella QR-koodin kautta Leivonmäen kansallispuistosta tai Jyväskylän keskustassa Matkakeskukselta ja Matkailuneuvonnalta löytyvien lintukylttien avulla.

– Sisällöillä on pyritty tuomaan vastuullisuuteen liittyviä asioita esiin uusille kävijäryhmille kivalla tavalla toistuvien kieltojen sijaan. Virtuaalisella tulistelupaikalla voi inspiroitua lähtemään kansallispuistoon sesonkiaikojen ulkopuolella, muistuttaa mieleen retkietiketin tai nähdä haavoittuvan harjumaiseman, vaikka harju olisi muutoin vaikeasti saavutettava kävijälle, todetaan alueen matkailun kehittämisestä vastaavan Visit Jyväskylä Regionin tiedotteessa.

Markku Parkkonen

Tagged with →