Yleisurheilukauden päättäjäiset pidettiin Lamminmäen tilalla sunnuntaina 7.11. Paikalla oli nelisenkymmentä yleisurheilutoiminnassa mukana ollutta henkilöä, lajin harrastajia, toimitsijoita, ohjaajia sekä lasten urheilukoululaisia ja heidän vanhempiaan.

Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Mika Sirkka kertasi lyhyesti kesän tapahtumia ja piti merkittävänä sitä, että omissa ikäluokissaan nuoret urheilijat menestyivät erinomaisesti jopa valtakunnan tasolla.

Erityisenä ilonaiheena tällä kesäkaudella olivat omien matalan kynnyksen seurakisojen järjestäminen kerran kuussa ja Pommin valtakunnallisen nuorisotoimintakilpailun seurapisteiden reilu tuplaantuminen 30 pisteestä 72 pisteeseen ahkeran kilpailutoiminnan myötä.

Seurakisoja tullaan Sirkan mukaan järjestämään mahdollisuuksien mukaan jatkossakin ja niihin voi osallistua myös vanhempien nuorten ikäsarjoista sekä myös aikuisurheilijat ikään tai kuntoon katsomatta. Iloinen ja ikimuistettava reissu tehtiin myös pitkästä aikaa linja-autolla piirinmestaruusviesteihin Lahteen, jossa osallistujia oli seurasta ensimmäistä kertaa aikoihin jopa pienten eli 9-vuotiaiden sarjan sukkulaviestiin.

Seurakisoihin osallistuneet 7–15-vuotiaat (18 kpl) palkittiin mitalein ahkerasta seurakisaosallistumisesta. Samassa yhteydessä palkittiin maastojuoksu-cupin osakilpailuihin osallistuneita juoksijoita (16 kpl).

Kolmetoista piirinmestaruusmenestyjää saivat omat pokaalinsa. Piirinmestaruus maastojuoksuissa henkilökohtaisissa lajeissa mitaleille ylsivät sisarusparit Mikael (kulta) ja Aada (pronssi) Simola sekä Elli (hopea) ja Iida (pronssi) Lavia.

PM-maastojen joukkuekilpailussa pronssia sai P9-sarjan joukkue Janne Tuominen, Juho Tuominen ja Anton Nykänen-Alvarez sekä kultaa T11-sarjan joukkue Iida Lavia, Vuokko Raittinen ja Eevi Oksanen. Radalla juostuissa PM-viesteissä kultaa 4x100m juoksussa nappasi T15-joukkue Fiona Flink, Elli Lavia, Aada Simola ja Veera Reponen.

Muita PM-mitaleita saaneet olivat Iida Lavia (hopea), Olivia Fagerholm (3 hopeaa, 1 pronssi), Veera Reponen (kulta), Elli Lavia (kulta) ja Benedict Seppälä (2 kultaa, 1 hopea).

A-, B- tai C-taitomerkin tulostensa perusteella saavuttaneita urheilijoita oli kuusi: Olivia Fagerholm (2xB ja 4xC), Veera Reponen (A), Anton Nykänen-Alvarez (C), Benedict Seppälä (4xA), Valtteri Virtanen (A) ja Luukas Kemppainen (C).

Vuoden tsempparina palkittiin Luukas Kemppainen, vuoden kehittyjänä Valtteri Virtanen ja vuoden ahkerana harjoittelijana Rico Sievänen. Vuoden SM-menestyjinä palkittiin Veera Reponen (pronssi) ja Benedict Seppälä (2 kultaa). Lisäksi Veera ja Bene saivat johtokunnan stipendit menestymisestään.

Ohjelman lopuksi ennen makoisia kakkukahveja Mika Sirkka piti kuvaesityksen kauden tapahtumista.

Tiina Seppälä

Yläkuva: Piirinmestaruusmenestyjät takaa vasemmalta: Benedict Seppälä, Olivia Fagerholm, Veera Reponen, Fiona Flink, Elli Lavia, Aada Simola, edessä vas Eevi Oksanen, Vuokko Raittinen, Iida Lavia ja Anton Nykänen-Alvarez.

Kuvassa etualalla ovat vuoden SM-menestyjät Veera Reponen ja Benedict Seppälä, valmentaja Mika Sirkka (vas.) sekä seuran puheenjohtaja Marko Hartonen. Urheilijat saivat pystin lisäksi seuran stipendit.