Entinen niin sanottu vanhan Helperin rakennus Myllytien varrella saa tehdä tilaa uudisrakennukselle, johon sijoitetaan tulevaisuudessa tilat hammashuollolle ja ruokapalveluille.

Purku-urakoitsija otti työmaan haltuunsa maanantaina, ja tänään keskiviikkona alkoivat varsinaiset purkutyöt. Rakennuspäällikkö Ari Lindgren kunnan tekniseltä osastolta arvioi, että purkaminen sujuu nopeasti, ja viimeistään seuraavalla viikolla rakennus on kadonnut.

– Ensi viikolla on tavoitteena aloittaa paikalla maanrakennustyöt. Kelit näyttävät nyt siltä, että perustamistyöt saadaan valmiiksi ennen talven pakkasia, arvioi Lindgren.

Rakennus on valmis seuraavan vuoden syys-lokakuussa. Suunterveydenhuollon ja ruokapalveluiden hankkeen kokonaiskustannus on noin 2,3 miljoonaa euroa.

Hanketta on mutkistanut siitä tehty hankintaoikaisu, jonka Joutsan valtuusto hylkäsi 1.11. Samalla se päätti, että markkinaoikeudelle annetaan oikaisuvaatimukseen tehtävää päätöstä vastaava vastine ja muut kirjelmät, tekninen johtaja valtuutetaan viipymättä allekirjoittamaan urakkasopimus rakennushankkeen käynnistämiseksi ja hankintailmoitukset.fi-sivustolle lähetetään ilmoitus mainitun hankkeen hyväksymisestä.

Valtuusto valitsi aiemmin uuden hammashoitolan ja keskuskeittiön toteuttajaksi Rakennus Auvinen Oy:n. Tarjouskilvassa toiseksi jäänyt Insinöörityö Hentinen Oy teki päätöksestä hankintaoikaisun ja valituksen markkinaoikeuteen katsottuaan kilpakumppaninsa hyödyntäneen hankintamenettelyssä sen suunnitelmia.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Purku oli täydessä käynnissä keskiviikkona iltapäivällä.