Karjalan Liiton lähettämällä kiertokirjeellä aloitettiin 27.1.1946 klo 16.00 kokous Joutsassa. Joutsan Karjalaiset oli syntynyt. Paikalla tuolloin oli läsnä 20 henkilöä.

Joutsan Karjalaisten ensimmäiseen johtokuntaan kuuluivat puheenjohtajana Teppo Ihatsu, varapuheenjohtajana Herman Parkkari, sihteerinä Alli Riikonen, sekä muina jäseninä Vilho Lallukka, Lilja Parkkari, Meeri Loipponen, Eino Jokinen, Timo Kostian ja Kaarina Auvinen, varajäseninä olivat Otto Pentikäinen, Tilda Jokinen ja Tauno Asikainen.

Jäsenmääräksi saatiin ensimmäisen toimintavuoden aikana 46 henkilöä.  Nykyinen jäsenmäärä on noin 90 henkeä.

75-vuotista taivalta ei voitu juhlia alkuvuodesta, joten seuran hallitus halusi nyt koronan jo hieman helpotettua järjestää myös ulospäin näkyvää toimintaa.

– Saimme paikalle tietokirjailija Markus Lehtipuun ja hän toi mukanaan näyttelynsä Karjala tienhaarassa. Vietimme tiistaina 2.11. näyttelyn avajaisia Joutsan kirjastolla kirjailijan esitelmän virittämänä, paikalle kertyi noin 40 henkeä, kertoo Jouni Reinikainen Karjalaseuran taholta.

Näyttely on nähtävillä kirjastossa 29.11. asti kirjaston palveluaikoina.

Jouni Reinikainen

Yläkuva: Markus Lehtipuu houkutteli paikalle runsaan yleisön. Kuulemma väkeä oli jopa enemmän kuin Helsingin kirjamessuilla Lehtipuun osastolla.