Joutsan, Hartolan, Pertunmaan ja Sysmän alueella toimiva Pienten kuntien elinvoimaa -hanke sekä hartolalainen Itä-Hämeen opisto järjestävät marraskuussa kaikissa neljässä hankkeen alueen kunnassa yrittäjyydestä kiinnostuneille keskustelutilaisuuksia ja valmennusta.

Tilaisuuksien ja henkilökohtaisen valmennuksen tarkoituksena on antaa lisäpotkua ja hyödyllistä tietoa yrittämisestä ihmisille, jotka pohtivat yrityksen perustamista. Tilaisuuksiin voivat osallistua myös jo yrittäjyyden alkutaipaleella olevat.

Joutsassa pidettiin ensimmäinen yrittäjyystilaisuus viime viikon keskiviikkona. Paikalla yrittäjyyden eri puolista olivat alustamassa Maaseutukehitys ry:n toiminnanjohtaja Tiina Seppälä (kuvassa vas.), Keski-Suomen Yritysidean yritysneuvoja Eija Broman sekä tilitoimistoyrittäjä Annie Henno.

Vapaamuotoisessa keskustelussa tuli esille erityisesti se, että yritystoimintaa suunnittelevan henkilön kannattaa ehdottomasti käyttää asiantuntijan apua. Tällaista apua yrityksen perustamiseen on mahdollista saada esimerkiksi Keski-Suomen Yritysideasta, joka jatkaa Uusyrityskeskuksen toimintaa muun muassa Joutsan alueella.

Toinen tärkeä asiantuntijataho yrittäjälle on hyvä tilitoimisto. Tilitoimiston tai yritysneuvojan kanssa pohdittavia asioita ovat muun muassa oikean yritysmuodon valinta. Vaihtoehtoja tässäkin asiassa on laaja kirjo laskutuspalvelun käytöstä osakeyhtiöön.

– Esimerkiksi yritysmuotoa lähdetään aina pohtimaan yrittäjän henkilökohtaisesta tilanteesta. Yritysmuodon valintaan vaikuttavat muun muassa yrityksen toimiala ja koko, totesi yritysneuvoja Eija Broman.

Markku Parkkonen