Joutsalaislähtöisen hiihtäjän Veli-Matti Räsäsen kisakausi alkoi Vuokatin Suomen Cupissa viime viikonloppuna. Lauantaina matkana oli vapaan sprintti ja sunnuntaina perinteisen 3×6 km viesti. Jämsänkosken Ilveksen Petotiimiä edustava Räsänen oli mukana molempina päivinä.

Lauantain sprintin sijoitus Räsäsellä oli 17:s. Mukana oli yhteensä 78 kilpailijaa ja karsinnassa Räsänen oli peräti yhdeksäs.

– Lauantain vapaan sprintti oli iso yllätys. Olen priorisoinut todella paljon tasatyöntöä ja perinteistä tyyliä harjoituskaudella, enkä ole tehnyt kuin muutamia vapaan treenejä kesän ja syksyn aikana. Kulku oli kuitenkin kisassa mainio ja suksi toimi loistavasti, kertoi Räsänen.

Sunnuntain viestissä Räsänen oli kakkososuudella seitsemänneksi nopein osuusajoissa. Petoteamin kokonaissijoitus oli 16:s.

– Sunnuntaina hyvä vire jatkui ja sain tehtyä ehjän suorituksen omalla osuudellani. Vähäiset lumikilometrit näkyivät yllättävän vähän ja sain puristettua hyvän suorituksen kuuden kilometrin matkalla. Kokonaisuudessaan avausviikonloppu oli erittäin onnistunut erityisesti lähtökohtiin peilaten ja olen tyytyväinen molempiin päiviin.

Seuraavan kerran Räsänen nähdään ladulla kahden viikon kuluttua Taivalkosken Suomen Cupissa, jossa matkoina ovat perinteisen sprintti ja 15 km.

Markku Parkkonen

Tagged with →