Kehruista ei vain paljon lankoja synny. Sama tilanne on kuntapolitiikassa.

Joutsan valtuuston puheenjohtajalla on tapana kokouksen aikana ryhtyä arvioimaan käytettyjä puheenvuoroja. Hän moittii kriittisiä puheenvuoroja ja tehtyjä toimintamuutosesityksiä. Viimeksi viime maanantaina hän taas teki näin ja kehotti tuomaan esille positiivisia näkemyksiä eli kehumaan.

Puheenjohtajan menettely on mielestäni epäasiallista. Kuntalain ja hallintosäännön mukaan hänen tehtävänsä on johtaa puhetta ja ylläpitää järjestystä salissa. Hän kuitenkin arvostelee valtuutettujen asiallisia puheenvuoroja ja käyttää itse puheenvuoroja mielensä mukaan. Voimassa olevien sääntöjen mukaan hänen tulisi kuitenkin ilmoittaa käyttävänsä puheenvuoron käsiteltävässä asiassa tai kutsua varapuheenjohtaja toimeensa ja asettua saliin siksi ajaksi.

Ei kunta vain kehumalla kehity!

Kalle Willman
valtuutettu (kok)

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.