Joutsassa on pitkään pohdittu, mitä 1970-luvun alussa rakennetulle Liikekeskukselle pitäisi tehdä. Yksi väliratkaisu asiaan saatiin, kun kunta lunasti pari vuotta sitten kaikki kiinteistöyhtiön osakkeet itselleen rakennusteknisellä arvolla eli ilmaiseksi. Lunastus perustui Liikekeskuksen maanvuokrasopimukseen, joka päättyi vuoden 2019 lopussa. Sopimuksen mukaan maanomistajalla eli Joutsan kunnalla oli oikeus ja velvollisuus lunastaa osakkeet itselleen.

Vielä viime vuonna kunnassa mietittiin, pitäisikö rakennus purkaa kokonaan vai vain matalamman liikesiiven osalta. Nyttemmin ollaan päätymässä siihen, että liikesiipi tultaneen purkamaan todennäköisesti ensi vuoden aikana ja kaksikerroksinen virasto- ja asuinsiipi vuonna 2024. Aivan pienestä urakasta ei ole kyse, sillä alustavasti työhön on varattu noin 300.000 euroa.

Rahanmenoa suurempi mullistus tulee olemaan Joutsan kyläkuvaan tuleva muutos. Etukäteen on vaikea kuvitella, millainen aukio Liikekeskuksen paikalle syntyy. Aluksi voi tuntua oudolta. Tässä vaiheessa tultaneen myös pohtimaan, mitä Liikekeskuksen paikalle tulee. Mahdollisuuksia on monia, joten hyvä ratkaisu varmasti löytyy.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →