Keski-Suomen seututerveyskeskus on käynnistänyt kausi-influenssarokotteiden antamisen. Influenssarokotteita on seututerveyskeskuksen mukaan saatavilla rajoitetusti, joten maksuttomat rokotukset kohdistetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaan seuraaville väestöryhmille: terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, alle 7-vuotiaat, 65 vuotta täyttäneet, sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat, varusmiespalveluksen aloittavat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Viimeksi mainittuun ryhmään luetaan henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen, tai ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Rokotusaikoja voi varata etukäteen sähköisesti tai puhelimella, tai rokotteen voi myös käydä ottamassa ilman ajanvarausta erillisinä ajanvarauksettomina rokotuspäivinä, joita järjestetään Joutsan seutukunnalla seuraavasti: Luhangan neuvolassa keskiviikkona 10.11., Leivonmäen neuvolassa torstaina 11.11 ja Joutsan sote-keskuksessa maanantaina 15.11. ja tiistaina 23.11.

Lisäksi kausi-influenssarokotuksia voidaan antaa muiden vastaanottokäyntien yhteydessä. Rokotteeseen oikeutetut koululaiset voivat ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon rokotusajan sopimiseksi.

Tarja Kuikka