Kun on seurannut mitä muissa maissa tapahtuu koronatartuntamäärissä, oli helppo ennustaa jo pari kolme viikkoa sitten, miten Suomessa tulee käymään. Esimerkiksi Israelissa ja Virossa oli suurempi rokotekattavuus kuin Suomessa, mutta uudet tartunnat olivat silti voimakkaasti lisääntyneet.

Vastoin asiantuntijoiden näkemyksiä Suomen hallitus antoi periksi kapakoille ennen kuin riittävä osa kansasta oli rokotettu. Nyt sairaalat ja tehot täyttyvät rokottamattomista ja muita potilaita joudutaan käännyttämään takaisin.

Joutsassa oli syyskuun lopussa täydet rokotukset ottaneita vain 68 % yli 12 vuotiaista. Maskien käyttökin on höltynyt. On helppo ennustaa, että huonosti tulee käymään täälläkin. Kun kolmas rokotus tulee saataville, kaikkien olisi viisasta ottaa sekin.

Elämänkokemukseni ja historiantuntemukseni perusteella joudun toteamaan, että rokottamattomat ovat yksinkertaisesti itselleen ja muille vaarallisia hölmöjä.

Kalle Willman
lääkäri Joutsassa

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →