Joutsan kunta sitoutuu Keski-Suomen kuntien Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeen täydentävään valtionavustushakuun.

Maakunnan kuntien, sote-organisaatioiden ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhteisen hankkeen tarkoituksena on kehittää laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiinsa. Hanke on ollut alun perin tarkoitus toteuttaa vuosina 2020–2022, mutta sosiaali- ja terveysministeriön järjestettyä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeille täydentävän valtionavustushaun, hankeaikaa aiotaan pidentää vuoteen 2023.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ilmoittanut ohjelman valtionavustusosuuden olevan täydentävässä haussa yhteensä 141 miljoonaa euroa. Tästä Keski-Suomen laskennallinen osuus on enimmillään 5,12 prosenttia.

Keski-Suomen kuntien hanke hakee rahoitusta laskennallisen osuuden mukaan täysimääräisenä runsaat 7,22 miljoonaa euroa. Rahoitusta aiotaan käyttää maakunnassa muun muassa projektityöntekijöiden palkkaamiseen, palveluostoihin sekä yhteistyösopimuksiin. Resurssien on määrä olla kaikkien kuntien hyödynnettävissä, vaikka hallinnollisesti projektityöntekijät ovat hanketta hallinnoivat Jyväskylän kaupungin työntekijöitä.

Tarja Kuikka