Joutsan kunta jatkaa PTB-Invest Oy:n kanssa tehtyä, Oravakiven alueen kehittämissuunnitelmiin liittyvää konsultointisopimusta.

Kunta palkkasi aiemmin helsinkiläisyrityksen etsimään Oravakiveen suunnitellulle yritys- ja asuinalueelle sijoittajia ja investoijia sekä selvittämään maankäyttömahdollisuuksia Nuoli Hub etätyökylä -hankkeen rakentamiseksi ja Outlet-toiminnan ja muun kaupallisen toiminnan käynnistämiseksi alueella. Sopimuksen mukaan kunnan oli määrä tehdä noin kahden kuukauden päästä aloituksesta väliarviointi, jossa katsotaan, vastaako konsultin työsuoritus odotuksia.

PTB-Invest Oy:n toimitusjohtaja Teemu Moisio esitteli jo aiemmin kunnanjohtajalle, tekniselle johtajalle ja elinkeinokoordinaattorille ensimmäisen vaiheen toimenpiteitä ja tuloksia. Maanantaina puolestaan kunnanhallitus pääsi kuulemaan Moision raportin ja päätyi sen pohjalta jatkamaan konsulttisopimusta. Seuraavan väliraportin ajankohdaksi päätettiin ensi vuoden tammikuu.

Hankintaa tehtäessä arviona oli, että konsultin kahden ensimmäisen kuukauden työt maksaisivat kunnalle noin 10.000 euroa. Konsulttiyritys on laskuttanut kunnalta ensimmäisen vaiheen tehtävistä 10.195 euroa. Arvio on ylittynyt 2,5 tunnin työmäärällä.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Heikki Utula