Joutsan suun terveydenhuollon ja ruokapalvelujen rakennushankkeen jatkumiseen saadaan selvyyttä Joutsan valtuuston kokoontuessa seuraavan kerran eli maanantaina 1. marraskuuta. Tuolloin valtuusto päättää, hyväksyykö vai hylkääkö se rakennushankkeen hankintapäätöksestä tehdyn hankintaoikaisun.

Valtuusto valitsi syyskuussa uuden hammashoitolan ja keskuskeittiön rakennushankkeen toteuttajaksi tarjouskilpailussa halvimman eli 2,18 miljoonan tarjouksen esittäneen jyväskyläläisen Rakennus Auvinen Oy:n. Tarjouskilpailussa toiseksi jäänyt joutsalainen rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy teki hankintapäätöksestä hankintaoikaisun ja valituksen markkinaoikeuteen. Joutsalaisyritys perusteli toimiaan sillä, että Rakennus Auvinen Oy oli menetellyt sen mielestä urakkakilpailussa vilpillisesti.

Jos valtuusto hyväksyy hankintaoikaisun, syyskuussa tehty alkuperäinen hankintapäätös kumotaan, ja tällöin mietittäväksi tulee Joutsan kunnan teknisen johtajan Juha-Matti Näykin mukaan Hentisen tarjouksen hyväksyminen tai hankinnan keskeyttäminen. Jos hankinta päädytään keskeyttämään, on hankkeen kilpailutus Näykin mukaan mahdollista käynnistää uudelleen.

Mikäli valtuusto ei hyväksy hankintaoikaisua, markkinaoikeus aloittaa Hentisen sille tekemän valituksen käsittelyn.

Tarja Kuikka